Filters
Wijnsoort
Druivenras
Smaakprofiel
Afsluiting

Bonarda

Bonarda wordt in verschillende wijnregio’s geproduceerd, maar ze komen met 1 ding overeen; het fruitige karakter en de zachte tannine. Er zijn twee verschillende soorten Bonarda’s. De bonarda uit Italië, ook wel Piemontese genoemd. En de bonarda uit Argentinië, ook wel Argentina genoemd.

Bonarda

Bonarda wordt in verschillende wijnregio’s geproduceerd, maar ze komen met 1 ding overeen; het fruitige karakter en de zachte tannine. Er zijn twee verschillende soorten Bonarda’s. De bonarda uit Italië, ook wel Piemontese genoemd. En de bonarda uit Argentinië, ook wel Argentina genoemd.

Het verschil tussen Bonarda Piemontese en Bonarda Argentina

Bonarda Piemontese: De wijn komt uit de Italiaanse regio Piemonte. Je herkent de wijn aan het fruitige karakter en een gemiddelde zuurgraad. Aroma’s van kersen en frambozen springen op uit je glas.

Bonarda Argentina: De wijn komt uit Argentinië en wordt ook wel Douce Noire genoemd. Je herkent Bonarda Argentina aan de dieprode kleur met veel body en een zachte afdronk. Aroma’s van pruimen en bramen springen op uit je glas. Bonarda is een van de meest geplante druif in Argentinië.

Waarom Bonarda kopen?

Bonarda is niet alleen erg lekker op zichzelf, maar ook met verschillende ingrediënten en gerechten.
Of je nou een luxe diner organiseert of een gezellige avond met vrienden. Bonarda past bij verschillende gelegenheden.

Waar is Bonarda lekker bij?

De lichte tannine en de zachte smaken smaken goed bij lichtere gerechten. Hieronder vind je ingrediënten en gerechten die lekker smaken bij Bonarda:

  • Rund-, lams- en varkensvlees
  • Vette vis, zoals zalm
  • Gevogelte
  • Pastagerechten
  • Lichte kaassoorten
Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
0