Glera
Glera wijnen, fris elegant en vooral een prachtige Italiaanse druivensoort! Van klassieke prosecco tot stille varianten – Glera biedt u toegankelijke wijnen met een levendig karakter.
BIO Fasoli Gino La Corte del Pozzo Prosecco Frizzante
Prijs per fles: €12.90
BIO Pizzolato M-Use Spumante brut
Niet op voorraad
BIO Pizzolato M-use Violette Spumante rosato
Prijs per fles: €8.95
BIO Pizzolato M-use Violette Spumante rosato magnum
Prijs per fles: €22.50
BIO Pizzolato M-use Violette Spumante rosato piccolo (0,2 liter)
BIO Pizzolato Prosecco Frizzante (0,2 liter)
Prijs per fles: €3.95
BIO Pizzolato Prosecco Frizzante (0,375 liter)
Prijs per fles: €4.99
BIO Pizzolato Prosecco N.S.A.
Prijs per fles: €10.95
BIO Pizzolato Prosecco Spumante brut
Prijs per fles: €9.90
Kenmerken van glera
Glera is een witte druivensoort die vooral bekendstaat als de basis voor prosecco. De wijn kenmerkt zich door zijn frisse zuurgraad en delicate fruitaroma’s van appel, peer en citrus. Glera wijnen hebben doorgaans een licht tot medium lichaam en een aangename mineraliteit.
Prosecco en glera
De meeste glera druiven worden verwerkt tot prosecco, de populaire Italiaanse mousserende wijn. Deze wordt geproduceerd volgens de Charmat-methode, waarbij de tweede gisting plaatsvindt in roestvrij stalen tanks. Het resultaat is een frisse, levendige mousserende wijn met fijne bubbels.
Veneto regio
Het hart van de glera productie ligt in de Veneto regio, met name in de gebieden Valdobbiadene en Conegliano. Deze heuvelige streken bieden het juiste klimaat voor het ontwikkelen van de karakteristieke frisse smaak van glera.
Serveren en combineren
Glera wijnen serveer u het beste goed gekoeld op 6-8°C. De natuurlijke frisheid maakt deze wijnen uitstekend geschikt als aperitief. Mousserende glera combineert goed met lichte voorgerechten, zeevruchten en verse kazen. Stille glera varianten passen bij vis en lichte pasta gerechten.