Blauer Zweigelt
Blauer Zweigelt, ook wel Rotburger genoemd. Een van de bekendste hybridedruiven uit Oostenrijk. Een kruising tussen de Blaufränkischen druif St. Laurent druif. Je herkent Blauer Zweigelt aan zijn; donkere kleur, fruitige aroma’s en een hint van peper.
Blauer Zweigelt: Oostenrijk’s moderne succesverhaal
Blauer Zweigelt vormt Oostenrijks meest geplante rode druif en vertegenwoordigt een uniek succesverhaal in de moderne wijnbouw. Deze kruising tussen Sankt Laurent en Blaufränkisch werd in 1922 gecreëerd door Dr. Fritz Zweigelt en heeft zich ontwikkeld tot de ruggengraat van Oostenrijkse rode wijnproductie.
Het karakter van Blauer Zweigelt
Zweigelt staat bekend om zijn; toegankelijke karakter met levendige kersenaroma’s, zachte tannines en een toegankelijke smaak.
De wijn kan jong gedronken worden, maar door te wachten ontwikkeld de wijn steeds meer complexiteit.
De productie van Zweigelt
Oostenrijk heeft een lastig en koel klimaat, waardoor het moeilijk is om een rode druif te verbouwen. Blauer Zweigelt is daarin tegen zeer resistent tegen warmte en vorst. Zweigelt is hiermee ook de meest aangeplante druif in Oostenrijk.
Waarom Blauer Zweigelt wijnen kiezen?
Blauer Zweigelt wijnen bieden u de perfecte introductie tot moderne Oostenrijkse wijnbouw. Zweigelt varieert van jonge en lichte rode wijnen tot complexere en vollere rode wijnen. Of je nu een luxe diner organiseert of een gezellige avond met vrienden. Blauer Zweigelt past bij verschillende gelegenheden.
Wat is lekker bij Blauer Zweigelt
Blauer Zweigelt past bij verschillende gerechten en ingrediënten:
Jonge en lichte Blauer Zweigelt is lekker bij:
- Gevogelte
- Pizza
- Pasta
- Zachte kaassoorten met een lichte smaak
- Salade
- Magere vis
Zware Blauer Zweigelt met houtrijping:
- Goulash
- Gegrilde groente
- Gegrild of geroosterd vlees
- Schnitzel