Barbera
Barbera, de unieke druif uit Noord-Italië. Barbera is een karaktervolle wijn met een diep rode kleur. Door de sappige zuren en hinten van fruit, kun je de wijn gemakkelijk schenken bij het eten. Of je nu een luxe diner organiseert of een gezellige avond met vrienden. Barbera past bij verschillende gelegenheden.
Barbera
Barbera, de unieke druif uit Noord-Italië. Barbera is een karaktervolle wijn met een diep rode kleur. Door de sappige zuren en hinten van fruit, kun je de wijn gemakkelijk schenken bij het eten. – uw queeste naar authentieke Italiaanse rode wijnen met karakter begint hier.
Barbera: de volkswijndruif van Piëmont
Barbera vormt het hart van de dagelijkse wijntraditie in Piëmont en staat bekend om zijn; aanwezige zuurgraad, sappige fruitsmaken en toegankelijke karakter. Al sinds de 13e eeuw wordt Barbera verbouwd in regio Piëmonte.
Barbera: toen en nu
De typische smaak van Barbera is sinds de jaren tachtig enorm veranderd. Voorheen werden de wijnen nooit gerijpt op eikenhouten vaten. In de jaren tachtig experimenteren steeds meer wijnproducenten met hourijping. Het resultaat? Een; mooie, volle en fruitige rode wijn.
Barbera d’Asti en Barbera d’Alba: twee gezichten
Barbera d’Asti toont de druif op zijn meest expressieve wijze, met wijnen die kracht combineren met elegantie. Vaak worden ze gerijpt op Franse eikenhouten vaten. Barbera d’Alba biedt een iets meer gestructureerde stijl, waar de druif zijn charme toont in harmonie.
Van dagelijkse wijn tot serieuze cuvée
Moderne Barbera wijnen variëren van frisse, ongecompliceerde uitvoeringen perfect voor dagelijks genot, tot ambitieuze single Vineyard wijnen met batonage en barrique-rijping. Deze diversiteit in stijlen maakt Barbera tot een van de meest veelzijdige druiven van Italië, geschikt voor elke gelegenheid en elk budget.
Barbera: Batonnage- en barrique rijping
Batonnagerijping: Een techniek waarbij dode gistcellen (droesem) door de wijn worden ‘geroerd’. Hierdoor worden er meer smaken ontwikkeld. De wijn word romiger en voller in de mond. Battonage wordt ook wel sur lie rijping genoemd.
Barrique rijping: Hierbij wordt de wijn gerijpt op eikenhouten vaten. Door de techniek ontstaat er een volle en romige smaak, vaak met een hint van vanille.
Waarom Barbera wijnen kiezen?
Barbera wijnen bieden u de perfecte introductie tot Piemontese wijnbouw. Daarnaast past Barbera ook enorm goed bij eten. De wijn heeft een toegankelijk smaak en is daarom erg geliefd.
Wat is lekker bij Barbera
Barbera wijn gaat goed samen met; vettige, zure en zware gerechten. We zetten een aantal gerechten en ingrediënten voor je op een rijtje die goed samengaan met Barbera:
- Pastagerechten met saus op basis van tomaat
- Gegrild vlees
- Truffels en paddenstoelen
- Risotto
- Jus en zware sauzen
- Stoofgerechten
- Gevogelte