Babic
Babic is een inheemse druifsoort uit Kroatië en groeit vooral aan de Adriatische kust. Babic is familie van de bekende plavac mali druif. De kwaliteit van de wijnen verschilt enorm van gebied tot gebied. De wijnen hebben wel een hele hoge concentratie, waardoor ze gemakkelijk gerijpt kunnen worden op eikenhout.
Babic en alles over de druif
De Babić is een inheemse druif uit Kroatië die dieprode wijnen geeft. Je herkent de wijn aan de intense smaak van peperig kersenfruit en zachte tannine. Een ideale wijn voor bij het avondeten of lekker bij een borrelplank.
Waarom Babic kopen?
Babic is een krachtige rode wijn die goed samengaat met intense smaken. Of je nu een luxe diner organiseert of een gezellige avond met vrienden. Babic past bij verschillende gelegenheden.
Waar is babic lekker bij?
Babic wijn heeft een volle en krachtige smaak, hierdoor smaak de wijn erg lekker bij:
- Pittige gerechten
- Aziatische gerechten>/li>
- Stoofschotels
- Gegrild- en geroosterd vlees
- Varkensvlees
- Gevogelte