Beschrijving
Over Les Jamelles Syrah
Natuurlijk niet te vermijden in de Les Jamelles reeks: de Syrah. Op zijn thuisbasis, zonneaanbidder en krachtpatser van de Languedoc. Het grootste deel van deze cuvée is gemaakt volgens de traditionele methode die in Zuid-Frankrijk wordt gebruikt, bekend als “la cocotte” (de braadpan), waarbij aan het einde van de alcoholische gisting ‘de hoed’ volledig wordt ondergedompeld. Dit zorgt voor een langzame, zachte extractie van de tannines en kleurpigmenten. Les Jamelles Syrah heeft dan ook absoluut een diepe kleur en een viscose consistentie. Wild bosfruit en het beroemde viooltjesaroma gaan prachtig samen met aroma’s van kruiden, vanille en kaneel. Rijk en vol in de mond, met een vleugje mineraliteit en een lange, zijdeachtige afdronk. Mooie aanhoudende hint van zoethout.
Wanneer smaakt Les Jamelles Syrah het best?
Eetwijn, dat is duidelijk! Deze wijn gaat goed met pittige gerechten. Spaanse tapas, Marokkaanse lamstajine met pruimen of juicy pittige spareribs.