Zelf een Thaise rode curry maken?
Thaise curry is een echte klassieker. Een super smaakvolle saus uit de Thaise keuken. Vaak wordt de saus gevuld met; kip, groente en kokos. De basis van de saus is een rode curry pasta.
Het maken van de kruidenpasta kost best wel wat tijd en je gebruikt veel kruiden en specerijen. Je kunt er ook voor kiezen op een kant en klare rode curry pasta te kopen. Dit scheelt veel inkoop en tijd.
In dit artikel:
Soorten curry’s
Je kunt een curry op vele manieren maken. Hieronder beschrijven we in het kort de 5 meest bekende variaties op dit gerecht:
- Een vegetarische groentecurry met kikkererwten en spinazie
- Groene curry met kip en aubergine
- Gele curry met gamba’s
- Pittige curry van winterpeen en paprika
- Rode curry met rund, uien en paprika
Hoe maak je een heerlijke rode curry?
Hieronder vind je een leuk en makkelijk curry recept. Je kunt ook de; ingrediënten- materialen en allergenenlijst vinden. Daarbij geven we extra informatie over het gerecht. Thaise rode curry is lekker snel klaar en je hebt niet veel ingrediënten nodig.

Ingrediënten voor Thaise rode curry
De ingrediënten zijn genoeg voor 2 a 3 personen:
- 2 x gele of rode paprika
- 1 x pak basmati rijst
- 1 x ui
- 1 teentje knoflook
- 1 potje Thaise rode curry pasta
- 200 ml kokosroom
- 100 ml kokosmelk
- 300 gram kippendij gesneden
- 2 stengels bosui
- ½ bouillonblokje
Materialen die je nodig hebt
Verzamel de volgende 7 benodigdheden om het recept te kunnen volgen:- Snijplank
- Koksmes
- Koekenpan met hoge randen
- Spatel
- Lepel(s)
- Kookpan
- Opscheplepel
Thaise curry maken
In deze video leg ik uit hoe je rode curry kan maken.In 16 stappen Thaise curry maken:
0:00 stap 1 – Verwijder de schil van de uien en snij daarna in halve ringen
2:33 stap 2 – Druk de knoflook plat met de zijkant van je koksmes en hak vervolgens fijn
3:32 stap 3 – Snij het vruchtvlees van de paprika en snij daarna in grove stukken
5:11 stap 4 – Snij de bovenste stelen van de bos ui en snij daarna in cinoise
6:20 stap 5 – Voeg 1 el olijfolie en de cajun toe aan de kip en meng door elkaar
7:30 stap 6 – Zet alle ingrediënten klaar die je nodig hebt
8:48 stap 7 – Verwarm 2 el olijfolie in een ruime pan
9:20 stap 8 – Fruit de uien en de knoflook op laag vuur aan
10:00 stap 9 – Kook ondertussen 1 kopje rijst per persoon volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg 1 tl zout toe.
10:54 stap 10 – Voeg de kip toe aan de uien en bak gaar
15:35 stap 11 – Voeg de paprika toe aan je kip en bak een paar minuten mee
17:25 stap 12 – Voeg de currypasta toe en bak kort mee
18:12 stap 13 – Blus af met de kokosroom/melk en voeg eventueel extra kokos toe naar wens
19:18 stap 14 – Giet de rijst af als deze klaar is en laat verder garen met de deksel op de pan
19:55 stap 15 – Breng de rijst op smaak met (aroma)zout
20:30 stap 16 – Serveer
Meest gestelde vragen
Hier zie je de meest gestelde vragen over Thaise curry.
Wat eet je bij Thaise rode curry?
Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst en af gegarneerd met; taugé, bos ui en gebakken uitjes. Ik vind het zelf erg lekker in een uitgehold Kaiser broodje of een flatbread.
Welke wijn bij Thaise rode curry?
Een rosé, Riesling of zachte witte wijn past het beste bij een curry. Waarom? Aziatische en pittige gerechten zijn vaak moeilijker te combineren met een wijn.
Het is belangrijk dat de wijn een lage zuurgraad en alcohol percentage heeft. Dit geeft een verzachtend gevoel in combinatie met de pittige smaken. We geven hieronder een overzicht welke wijn het lekkerst is bij een Thaise rode curry.
Rose is de perfect om te schenken bij pittige gerechten.
Is rode curry gezond?
Thaise rode curry is gezond, zolang je hem zelf maakt. Als je het gerecht afhaalt weet je nooit welke ingrediënten, kruiden en specerijen worden toegevoegd.
Weet wat je eet!
Beperk de hoeveelheid zout die je toevoegt aan het gerecht en maak gebruik van een vlees vervanger. Je kan het gerecht zo gezond maken als dat jij zelf wilt! Hieronder geven we een paar voorbeelden van gezondere curry’s.
Bevat Thaise rode curry allergenen?
Ja Thaise rode curry bevat lactose en sulfiet. Je kunt er voor kiezen om het melkproduct te vervangen door een plantaardig product. Even lekker en zo creëer je toch een lactose vrij gerecht.
Kan je rode curry bewaren?
Bewaar Thaise rode curry 2 dagen in de koelkast onder de 4 graden Celsius. Je kunt de maaltijd ook invriezen voor 3 maanden lang. Let op! Bewaar de rijst niet! Rijst is bacterie gevoelig!