Beschrijving
Over de Cava Aliguer brut
De druiven groeien in verschillende biologisch bewerkte wijngaarden in de Vall d’Anoia-Foix. De diversiteit aan bodems en ligging zorgt voor complexiteit in de wijn. Voor de vergisting worden natuurlijke gisten uit de verschillende wijngaarden geselecteerd die het karakter van de wijngaard en de druif zoveel mogelijk tot hun recht laten komen.
De wijn is een blend van Macabeo, Xarello en Parellada. Na de handmatige oogst vergist ieder druivenras afzonderlijk met behulp van natuurlijke gisten. Voorafgaand aan de tweede vergisting op de fles worden de wijnen met zorg geblend. Ieder oogstjaar wordt bepaald in welke verhouding de verschillende druivenrassen worden geblend. De wijn rijpt 24 maanden op de lies, waardoor hij zijn lichte, fruitige karakter behoudt.
Zuiver en fris in de neus met delicate aroma’s van vers fruit en bloesem. Elegant en fruitig van smaak met tonen van rijpe appel en siroop, een fijne mousse en een frisse afdronk.