Beschrijving
Over de BIO-DEM Diorama Xarel-lo
Deze wijn van de Xarel-lo druif is gemaakt onder de strikte begeleiding van de CCPAE (Catalaanse Raad voor Biologische Landbouwproductie) en biodynamische landbouw (DEMETER). Dit betekent dat het voldoet aan de regelgeving met betrekking tot biologische wijnmaaktechnieken. De wijngaarden zijn tussen de 40 en 50 jaar oud en de druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd. Vergist bij lage temperaturen om de maximale aroma’s van fruit en bodem te bereiken. Na de fermentatie battonage met de droesem gedurende 4 maanden om een meer gestructureerde en complexe wijn te krijgen met een zeer geïntegreerde zuurgraad. Hij is lichtgeel van kleur met een frisse groene hints en een schittering in het glas. Vers fruit, met toetsen van rijp fruit zoals groene appel en peer met citrusaroma’s. Ook kunnen we venkelaroma’s, ziltige en kalkachtige aroma’s ontdekken door de dichtstbijzijnde zee en door de kalkrijke grond.